nieuws

Verzekeraar boet voor onjuiste informatie over kosten polis

Archief

Aandelenlease

De Vereniging Consument & Geldzaken ziet in vier recente Kifid-uitspraken overigens de basis voor een oplossing voor een kwart miljoen nog lopende aandelenleaseclaims. In de uitspraken oordeelt de geschillencommissie dat de aanbieders van de producten tekortkomingen in de informatieverstrekking en voorlichting aan consumenten vallen aan te rekenen. "Deze tekortkoming geldt met name voor de bijzondere zorgvuldigheid die een aanbieder van deze overeenkomsten in acht moet nemen", aldus Kifid. De geleden schade moet in beginsel worden vergoed, waarbij de tekortkomingen van de consument minder zwaar wegen dan die van de aanbieder. "De Commissie oordeelt naar billijkheid en in lijn met eerdere jurisprudentie dat de aangesloten instelling 60% moet vergoeden van de schade."
 
De Vereniging Consument & Geldzaken is nog betrokken bij zo'n 220.000 claims tegen Aegon en Groeivermogen (BNP Paribas).

Reageer op dit artikel