nieuws

Verliespolis wil meer actie verzekeraars én tussenpersonen

Archief

Verzekeraars en tussenpersonen moeten een actievere houding aannemen naar al hun klanten met een beleggingsverzekering. Dat vindt de Stichting Verliespolis, een initiatief van de Vereniging Eigen Huis en VEB. Klanten moeten kosteloos kunnen overstappen naar betere en goedkopere producten en tussenpersonen moeten hen daar gratis over adviseren.

Verliespolis wil meer actie verzekeraars én tussenpersonen

"Het mag niet blijven bij alleen het compenseren van polishouders met een woekerpolis voor teveel betaalde kosten", vindt de Stichting. Zo is het aan verzekeraars om actief te werken aan productverbeteringen. Als voorbeelden noemt Verliespolis onder meer de toevoeging van gegarandeerde kapitalen of rendementen, passief beheerde beleggingsfondsen met veel lagere kosten en het toepassen van recente sterftetafels waardoor de overlijdensrisicopremies direct omlaag kunnen. "Niet alleen nieuwe maar ook lopende polissen moeten tussentijds worden verbeterd." De stichting noemt Achmea als voorbeeld waar dat is gelukt. "Contractueel is vastgelegd dat grote groepen klanten bestaande polissen in fasen kunnen omzetten in betere, goedkopere producten."

Reageer op dit artikel