nieuws

Verbond hecht nu toch aan provisie bij schade

Archief

Het Verbond van Verzekeraars heeft zijn standpunt in de beloningsdiscussie aangepast en zegt het provisiemodel bij schadeverzekeringen toch te willen behouden.

 

Het Verbond zegt de positie van schadeverzekeringen nader te hebben onderzocht en "dit heeft ertoe geleid dat het Verbond het provisiemodel bij schade als beloningsmogelijkheid wil behouden". Dat zegt de koepel van verzekeraars in reactie op de ‘Visie op Beloningen’ van intermediairorganisatie Adfiz.

 

Daaruit "spreekt dat een (grote) verandering nodig is", zo concludeert het Verbond van Verzekeraars. "Adfiz vindt dat de financieel adviseur aan de zijde van de klant moet staan; het Verbond bepleitte dit ook", verwijzend naar het ‘position paper’ met als titel "De klant aan het stuur".

 

Opdrachtbevestiging

Het Verbond zegt "een ruime werkingssfeer" van de door Adfiz benoemde categorie ‘financieel advies’ toe te juichen. "Voor inkomensverzekeringen en andere complexe producten hecht het Verbond onverminderd aan spoedige invoering van het CAR-systeem."

 

Met betrekking tot het onderwerp provisietransparantie "raadt het Verbond een schriftelijke opdrachtbevestiging tussen adviseur en klant aan bij schadeverzekeringen."

 

Belang klant

Het Verbond typeert verder het door Adfiz bepleitte accent op opleiding, tucht, permanente educatie en consumentenvoorlichting als "de goede richting". Adfiz laat op haar beurt aan onder meer het Verbond weten dat "er nog te veel producten zijn die niet aansluiten op het belang van de klant".

 

Reageer op dit artikel