nieuws

Teller pakketpolis Avéro op ruim 135.000 stuks

Archief

Van het Compleet Bij Elkaar Pakket van Avéro Achmea zijn in september, ruim anderhalf jaar na de lancering van het product, zo’n 135.000 stuks verkocht, maakte de verzekeraar bekend.

 

Naast het Huis en Reispakket van Unigarant is het Compleet Bij Elkaar Pakket volgens de Consumentenbond de beste keus op het gebied van pakketverzekeringen.

 

De onderzoekers hebben in hun oordeel niet zozeer gekeken naar de polisvoorwaarden, als wel naar de financiële voordelen (pakketkorting, korting op de autoverzekering, poliskosten, opslag maandbetaling) en het gemak voor de consument (automatisch onderbrengen in een pakket, één vervaldatum voor alle polissen).

 

Lastig aspect van het onderzoek, waarin 26 pakketverzekeringen werden betrokken, was het gegeven dat verzekeraars allemaal zo hun eigen systematiek hebben om het percentage pakketkorting vast te stellen. Die korting blijkt niet alleen afhankelijk van het aantal polissen, maar soms ook van het aantal rubrieken waarin de verzekeringen thuishoren. Daarnaast worden aspecten meegewogen als de duur van de relatie (trouweklantenkorting), premierestitutie bij niet-claimen van schades (no-claimkorting) of een additionele korting op verzekeringen die niet in het schadepakket zitten.

 

Reageer op dit artikel