nieuws

Segway krijgt verzekeringsplaatje

Archief

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel dat erin voorziet dat Segways vanaf november volgend jaar worden voorzien van een (bromfiets)verzekeringsplaatje. Een kentekenplicht voor de elektrische tweewieler is daarmee definitief van de baan. Het Verbond van Verzekeraars is teleurgesteld.

Segway krijgt verzekeringsplaatje

Zowel bij de Eerste als Tweede Kamerleden had het Verbond bezwaar gemaakt tegen het naderende besluit. "Allereerst vanwege het niet kunnen inpassen van de Segway in de bestaande geautomatiseerde processen die voor gekentekende motorrijtuigen gelden. Daarnaast zijn handhaving en opsporing zonder deugdelijke identificatie en registratie lastig uit te voeren. Ook qua verkeersveiligheid speelt het argument dat de Segway en soortgelijke innovatieve voertuigen (of imitaties daarvan) nu zonder typegoedkeuring van de RDW de weg op mogen", zo motiveert het Verbond zijn bezwaren. "Wij leggen ons bij het besluit neer, maar zijn er niet blij mee."

Reageer op dit artikel