nieuws

SAA in ‘vergevorderd’ gesprek met Cinjee

Archief

Cinjee Advies is in gesprek met SAA over de verkoop van enkele bedrijfsonderdelen. Het gaat in elk geval om Cinjees volmachten van ASR, Reaal, NN en London. Als de overeenkomst tot stand komt, zal SAA een lening verstrekken aan Cinjee, dat de laatste dagen al enkele portefeuilledelen heeft verkocht.

SAA in ‘vergevorderd’ gesprek met Cinjee

De verkopen zijn opmerkelijk, aangezien Cinjee Advies de afgelopen jaren liefst 260 assurantieportefeuilles opkocht, waarvan vijftig nog in 2010. Mees Cinjee jr, een van de eigenaren van het Sliedrechtse familiebedrijf, erkent dat sprake is van "een koerswijziging". Hij noemt dat "logisch als er zo veel tekencommissie wegvalt", doelend op het op last van de rechtbank afstaan van de volmacht van ASR. Een nijpend liquiditeitstekort wuift hij weg.
Mees Cinjee ontkent met Aon Jacobs & Brom in gesprek te zijn over verkoop van de TNO-portefeuille, met zo'n vijfduizend polishouders van het Delftse onderzoeksinstituut. "Dat is in eerste instantie niet het onderwerp van gesprek; al is het ook niet uitgesloten." Ook onderhandelingen over een doorverkoop van FDC Eindhoven aan SAA spreekt Cinjee tegen.
Die laatste twee partijen hopen binnen enkele dagen tot een akkoord te komen. De overvoer van Cinjees volmachtportefeuille van ASR naar Voogd & Voogd is, hangende de onderhandeling met SAA, tijdelijk stilgelegd. Het akkoord met SAA moet er onder meer in voorzien dat het bedrijf van Ton Rombouts en Ad Hogeboom voor de duur van één jaar (tegen 7% rente) een lening van € 0,5 mln verstrekt aan Cinjee.

Reageer op dit artikel