nieuws

Roland komt met zakelijke strafrechtverzekering

Archief

De Duitse rechtsbijstandverzekeraar Roland, die vorige week zijn intrek heeft genomen aan de Amsterdamse Herengracht, wil zich de komende jaren gaan richten op de zakelijke markt met onder meer een strafrechtverzekering. "We gaan niet concurreren op prijs", zegt directeur Arjen Bijlsma.

 

Verzekerde kan zelf advocaat kiezen

 

Na Oostenrijk en Italië is Nederland de derde Europese markt, buiten Duitsland, waar Roland bedrijfsactiviteiten ontplooit.

 

"We gaan ons concentreren op een zakelijke markt die zich uitstrekt van mkb tot multinationals", zegt Arjen Bijlsma, directeur van Roland Nederland. Hij wijst daarbij voornamelijk op de propositie van de rechtsbijstandverzekeraar. "In tegenstelling tot veel andere nieuwkomers in de Nederlandse markt gaan wij niet concurreren op prijs. In plaats daarvan zetten wij in op maatwerk. Een aspect dat daar goed bij aansluit, is de vrije advocaatkeuze die wij klanten bieden. Tot een bepaald maximum bedrag zijn ondernemers vrij om zelf een advocaat te kiezen. Via onze juridische servicedesk kunnen wij de verzekerde desgewenst helpen om een geschikte advocaat te vinden."

 

Strafrechtverzekering

Een ander speerpunt zijn de strafrechtverzekeringen voor de zakelijk markt. Deze verzekering biedt dekking bij vrijwel alle straf- en tuchtzaken en is volgens Bijlsma een uniek product voor de Nederlandse markt.

 

Voor de distributie wil Roland zich concentreren op samenwerking met het intermediair. Onlangs is er een samenwerkingsovereenkomst getekend met DAK en eerder was al toenadering gezocht met Meeùs waarmee samen een beroepsaansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekering voor de gezondheidszorg is ontwikkeld.

 

Backoffice

In Amsterdam werkt Roland momenteel met vier medewerkers. Binnen twee jaar verwacht Bijlsma te zijn gegroeid tot ongeveer vijftien medewerkers. Daarbij tekent Bijlma aan dat er vanuit Amsterdam alleen front- en midoffice activiteiten ondernomen worden. De backoffice-activiteiten worden verricht vanuit Duitsland.

 

Roland is in Duitsland na Allianz, DAS en Arag de vierde speler op het gebied van rechtsbijstand. Naar eigen zeggen is Roland de sterkst groeiende internationale rechtsbijstandverzekeraar. Roland ziet de opening van het Amsterdamse hoofdkwartier als de officiële start, maar de voorbereidingen waren al begonnen in 2009. De lancering liep echter enige vertraging op toen directeur Alex van Loon in februari van dit jaar bij Roland vertrok.

 

Reageer op dit artikel