nieuws

Perikelen rond Cinjee veel gelezen op AM Web

Archief

De perikelen rondom Cinjee Advies trokken de afgelopen twee weken veel aandacht. Liefst vier berichten over het intermediairbedrijf in Sliedrecht staan in de top vijf van meest gelezen berichten.

 

Het bericht ‘Alleen ASR heeft volmacht Cinjee ingetrokken’ was de onbetwiste nummer één; het is zelfs het op twee na best gelezen bericht ooit op AM Web. Alleen het tijdschriftinterview van Erica Verdegaal nestelde zich tussen al het Cinjee-nieuws, op de tweede plek. Veel lezers delen haar visie niet, zo blijkt uit de 105 overwegend negatieve reacties.

 

Driekwart van de stemmers op de AM-peiling is tegenstander van een register voor alle personen met klantcontact.

 

Verzoek AFM

 

Een opmerkelijke reactie plaatste Goos Zeeman, althans de persoon die onder dit pseudoniem digitaal discussieert. Hij plaatste een mailwisseling met de AFM integraal op AM Web. De toezichthouder had hem vragen gesteld, nadat hij mensen op een succesvol hypotheekconcept had gewezen, met expliciete vermelding van z’n e-mailadres.

 

Het verzoek van de AFM aan Zeeman deed enkele mensen vrezen voor hun privacy op AM Web. "Wij zullen echter geen mailadressen of andere digitale identiteitsgegevens aan derden verstrekken", onderstreept hoofdredacteur Henri Drost. "Net als bronnen zijn dergelijke privacygegevens voor ons heilig." De AFM heeft een dergelijk verzoek overigens ook nog nooit bij AM neergelegd.

 

De toezichthouder zegt wel berichten op AM Web en de reacties daarop, die na twee maanden overigens automatisch worden verwijderd, met interesse te volgen. "Ingegeven uit interesse in de markt en niet met een handhavingsbril op. Er worden door goed ingevoerde mensen interessante discussies gevoerd."

 

De AFM kan in incidentele gevallen overgaan tot een informatieverzoek. "Als wij denken dat we daarmee de markt kunnen zuiveren van foute praktijken, zullen we dat doen. Een internetforum is een openbare bron."

 

Reageer op dit artikel