nieuws

OM eist cel- en taakstraffen voor oplichten autoverzekeraars

Archief

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag een gevangenisstraf van 18 maanden geëist tegen de hoofdverdachte van grootschalige oplichting van verzekeringsmaatschappijen. Twee medeverdachten hoorden forse taakstraffen tegen zich eisen. De drie, een man en een vrouw uit Castricum en een vrouw uit Emmeloord, hebben tussen 2004 en 2009 in totaal voor ruim twee ton aan valse claims ingediend en geïncasseerd.

OM eist cel- en taakstraffen voor oplichten autoverzekeraars

De hoofdverdachte had diverse (dure) auto's op zijn naam staan of zette ze, om niet op te vallen, op naam van anderen. Vervolgens werd een (valse) aangifte van diefstal gedaan. In werkelijkheid waren de auto's niet gestolen, maar gesloopt of naar het buitenland gebracht. Het OM verdenkt de 48-jarige hoofdverdachte uit Castricum van het medeplegen van zeven voltooide oplichtingen en één poging daartoe. Het ten onrechte bij diverse autoverzekeraars geclaimde geld zal worden teruggevorderd. Het OM stelt dat vooral de verzekeringsmaatschappijen gedupeerd zijn, maar dat ook de politie veel tijd kwijt is geweest met het opnemen van valse aangiftes en het doen van onderzoek. De rechtbank Alkmaar doet over twee weken uitspraak. Twee medeverdachten staan op een later tijdstip terecht.

Reageer op dit artikel