nieuws

Ohra geeft inzicht in zorgkosten

Archief

Ohra introduceert de vergoedingenwijzer, waarmee de verzekerde in één oogopslag kan zien welke zorgkosten vergoed worden. Volgens Ohra past zo’n vergoedingenwijzer in het ‘nieuwe zorgverzekeren’.

Ohra geeft inzicht in zorgkosten

Ohra denkt met de vergoedingenwijzer in te spelen op de behoefte aan gemak. "Steeds meer consumenten kiezen voor het gemak van online zorgverzekeringen. Zij willen snel inzicht inhun eigen gegevens en digitaal nota's kunnen indienen", stelt Ohra naar aanleiding van een eigen consumentenonderzoek.
Daaruit zou onder meer blijken dat 65% van de zorgverzekeringen van Ohra online zijn gesloten en dat 15% regelmatig inlogt op een persoonlijke Mijn Ohra-pagina. Ook worden de nota's van zorgverleners steeds meer per mail gedeclareerd.
Via Mijn Ohra heeft de verzekerde bijvoorbeeld direct inzicht in hoeveel eigen risico er nog openstaat, welke nota's al uitbetaald zijn en welke nog in behandeling zijn. "Uit ons onderzoek blijkt dat klanten dat overzicht en die transparantie ontzettend hoog waarderen", aldus Robert Dalhuisen, marketingmanager bij Ohra.

Reageer op dit artikel