nieuws

Nibud wijs op gevaar van verdwijnen provisie

Archief

Wanneer het provisiesysteem verdwijnt, is de kans groot dat grote groepen consumenten in de toekomst afzien van onafhankelijk advies.

 

Tot die conclusie komt het Nibud, na onderzoek dat de budgetvoorlichter liet uitvoeren in opdracht van Adfiz. Het risico is het grootst bij kwetsbare groepen als huishoudens met een lager inkomen en/of lager opgeleiden, omdat zij het provisiesysteem het meest prefereren. "Aangezien kwetsbare groepen financieel advies waarschijnlijk het hardst nodig hebben, houdt het zo maar afschaffen van het provisiesysteem het risico in, dat zij geen volwaardig financieel advies meer krijgen", waarschuwt het Nibud.

 

Hogere inkomens en hoger opgeleiden zouden een voorkeur hebben voor een uurtarief.

 

Reageer op dit artikel