nieuws

Kwart miljoen onverzekerde auto’s op de weg

Archief

Op dit moment rijden er circa 250.000 motorrijtuigen op de Nederlandse wegen waarvoor geen aansprakelijkheidsverzekering is gesloten.

 

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) start deze maand met een actie om dit aantal terug te dringen. De RDW zal de eigenaren van de als onverzekerd geregistreerd staande auto’s aanschrijven, zodat zij zich alsnog kunnen verzekeren of hun gegevens bij de RDW kunnen laten corrigeren.

 

Volgens nicheverzekeraar Rialto gaat het hierbij voor een groot deel om mensen waar er bijzondere omstandigheden spelen, waardoor hun risico te groot is voor een reguliere verzekeringsmaatschappij. "Voor de sector is het belangrijk om het risico van deze nieuwe groep aspirant verzekerden goed in te schatten", waarschuwt manager Huub Flipsen. "Het gaat over grote aantallen die, indien de acceptatiecriteria niet goed bewaakt worden, absoluut invloed gaan hebben op de schadecijfers." Als gevolg daarvan verwacht Flipsen premieconsequenties voor de hele branche autoverzekeringen.

 

Reageer op dit artikel