nieuws

Koopsom-Leed casht geld voor koopsom-spijtoptanten

Archief

Oprichter bindt strijd aan met tussenpersonen en banken

 

In Rijswijk is Patrick Janssen van start gegaan met Koopsom-Leed, "een onafhankelijke organisatie die als doel heeft zoveel mogelijk van de door u betaalde premie voor koopsompolissen terug te halen."

 

Koopsom-Leed is een handelsnaam van CMBYM ltd, maar staat (nog) niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Volgens de website www.koopsom-leed.nl zijn consumenten "jarenlang beetgenomen door tussenpersonen en banken, die exorbitant hoge provisies betaald kregen voor koopsompolissen".

 

Dat terugkrijgen van betaalde premie én provisie zou werken op basis van no cure, no pay: Koopsom-Leed vraagt voor de dienstverlening 33 % van het teruggehaalde bedrag of een van tevoren overeengekomen bedrag. Wie tussentijds besluit geen gebruik meer te willen maken van de diensten van Koopsom-Leed, is echter wel een opzegvergoeding verschuldigd van _ 250. "Dit kan tot het moment waarop Koopsom-Leed de door de opdrachtgever getekende ‘opzegbrief koopsompolis’ ontvangt." Daarna wordt een opzegvergoeding in rekening gebracht die gelijk is aan het bedrag dat Koopsom-Leed zou ontvangen wanneer het bedrijf de verstrekte opdracht wel had mogen voltooien, gebaseerd op een op voorhand gemaakte berekening.

 

Bizar

Initiatiefnemer Patrick Janssen geeft desgevraagd aan dat hij jarenlang administratief medewerker is geweest bij een grote intermediair (de naam noemt hij liever niet) die veel zaken deed met DSB: "Daar heb ik bizarre praktijken meegemaakt. Er werden soms koopsommen afgesloten van _ 12.000 bij leningen van _ 15.000."

 

De activiteiten van Koopsom-Leed hebben betrekking op alle koopsompolissen verkocht door tussenpersonen en banken bij leningen, eerste en tweede hypotheken.

 

"Bekende namen voor wie deze polissen werden verkocht zijn onder andere Cardif, HDV Kredietprotector (voornamelijk bij tweede hypotheken) Gema Kredietprotector, TAF en Aon The Warranty Group. (¼) Zelfs wanneer de desbetreffende tussenpersoon of bank failliet is, kan Koopsom-Leed nog iets voor de consument betekenen. Ook als de desbetreffende lening of hypotheek nog niet afgelost is, kan er voor de consument een teruggave van premie gerealiseerd worden."

 

Woedend

Bij Koopsom-Leed verwacht men op korte termijn twee effecten, zo meldt de website: "Enerzijds een klantenmassa die maar al te graag betaalde premie terug wil, anderzijds een groep tussenpersonen die woedend zal zijn, omdat zij de ontvangen provisies terug moeten gaan betalen."

 

Wat Koopsom-Leed betreft, is het voor deze laatste partij echt te laat. "Tussenpersonen hebben jarenlang exorbitant veel verdiend door deze koopsompolissen. Niemand interesseerde zich voor het belang van de consument, polis op polis werd erin gepropt onder het mom van ‘zekerheid voor u zelf’. Waarom zou de consument zich dan nu ineens iets van de tussenpersoon aantrekken? Koopsom-Leed is nu de stok voor consumenten, een stok om mee terug te slaan", aldus de directeur.

 

Reageer op dit artikel