nieuws

Intermediair Van Scherpenzeel slaagt in realisatie doorstart

Archief

Van Scherpenzeel Assurantiën en Van Scherpenzeel Makelaardij, met hoofdvestiging in Maarssen, zijn er na een faillissement in geslaagd om een beoogde doorstart te maken.

 

De assurantie- en hypotheekportefeuille wordt overgenomen door Vechtfinance BV, dat handelt onder de naam Hypotheekshop Breukelen. Daarnaast wordt doorgegaan met een Hypotheekshop in Utrecht en één in Amersfoort.

 

De makelaardij wordt in afgeslankte vorm voortgezet met twee vestigingen in Utrecht-West en Maarssenbroek. Verspreid over het assurantiebedrijf en makelaardij zullen er ongeveer veertien mensen blijven werken.

 

Voor Van Scherpenzeel werkten vóór de surseance van betaling en het aansluitende faillissement 28 mensen, waarvan acht voor de assurantie- en hypotheektak. Naast de hoofdvestiging in Maarssen had het bedrijf van eigenaar Paul Baas kantoren in Maarssenbroek, Leidsche Rijn en twee in Utrecht. De problemen betroffen vooral de makelaardijtak.

 

Valkering

Assurantiekantoor A.B. Valkering is door de rechtbank Alkmaar in staat van faillissement verklaard. De oorzaak moet volgens eigenaar Alex Valkering gezocht worden in de privésfeer. Bij de eenmanszaak waren geen personeelsleden in dienst. Valkering dreef het assurantiekantoor in Egmond-Binnen sinds 1992 en was vooral actief in schadeverzekeringen.

 

De rechtbank Amsterdam sprak begin deze maand het faillissement uit over Financiële Planning Plansaam, een Diemens kantoor van de 46-jarige Robin Bottenheft. In Rotterdam trof dit vonnis Y&P Financieel Advies; deze eenmanszaak van Carlos Barros had op dat moment echter geen inschrijving meer in het AFM-register.

 

Reageer op dit artikel