nieuws

Intermediair centraal in Jaarbeurs-bijeenkomst Federatie

Archief

De Federatie van Assurantieclubs wil branchegenoten in “een landelijke informatiebijeenkomst” gaan bijpraten over de “ingrijpende veranderingen” die aanstaande zijn. Dat zal op maandagmiddag 8 november zijn in de Utrechtse Jaarbeurs. Hoofdthema’s zijn het verbod op provisie, de kwaliteit van hypotheekadvisering en de evaluatie van de WFT.

Intermediair centraal in Jaarbeurs-bijeenkomst Federatie

Sprekers zijn Peter Risseeuw van onderzoeksbureau SEO, Paul Schuiling van toezichthouder AFM, Leo de Boer namens het Verbond van Verzekeraars en D&O-directeur Jurjen Oosterbaan. Die laatste zal ingaan op de gevolgen van de te verwachten wijzigingen in het Besluit gedragstoezicht financiële ondernemingen (BGFO). Risseeuw prestenteert de belangrijkste uitkomsten van de evaluatie die SEO in opdracht van het ministerie van Financiën deed van de effecten van de invoering van de Wet financieel toezicht (WFT).
De Boer zal de actuele visie van verzekeraars op het intermediair nader toelichten. Die voorziet in het CAR-systeem voor inkomensverzekeringen en andere complexe producten en behoud van het provisiemodel bij schadeverzekeringen, met die aantekening dat de hoogte van de beloning vooraf (actief) aan klanten moet worden vermeld. De AFM op haar beurt presenteert de uitkomsten van een dit jaar opnieuw uitgevoerd onderzoek naar de kwaliteit van advisering van hypothecair krediet.
Een entreebewijs kost € 65.

Reageer op dit artikel