nieuws

Hoogervorst vertrekt bij AFM

Archief

Hans Hoogervorst stopt per 1 april volgend jaar als bestuursvoorzitter van de AFM. Hij vertrekt naar de International Accounting Standards Board (IASB), waar hij per 1 juli voorzitter wordt. De IASB stelt internationale boekhoudregels vast.

Hoogervorst vertrekt bij AFM

Hoogervorst (54) is sinds september 2007 bestuursvoorzitter bij de toezichthouder en volgt nu David Tweedie op bij de IASB. "De standaarden zijn een motor van financiële modernisering, vooral in opkomende markten", aldus Hoogervorst. "De crisis heeft nog eens duidelijk gemaakt hoe belangrijk onafhankelijke standaarden zijn." Hij kijkt tevreden terug op zijn AFM-voorzitterschap: "We hebben de afgelopen jaren als organisatie een sterke kwalitatieve groei doorgemaakt en daar ben ik heel trots op en dankbaar voor."

Reageer op dit artikel