nieuws

Grote prijsverschillen bij scooterpremies

Archief

Vergelijkingssite Premie.nl heeft onderzoek gedaan naar de markt van scooterverzekeringen in Nederland. De premieverschillen blijken ‘enorm’: een jongen van 16 jaar uit Den Haag die zijn nieuwe scooter wil verzekeren tegen diefstal betaalt bij Reaal (€ 1.554) driemaal zoveel als bij Univé (€ 516).

Grote prijsverschillen bij scooterpremies

De grootste prijsverschillen zijn te vinden bij de verplichte WA-scooterverzekering. De goedkoopste polis is in deze categorie gemiddeld 76% goedkoper dan de duurste en een scooterverzekering is in de grote stad gemiddeld 73% duurder dan in de rest van Nederland.
Wie denkt te besparen door zijn of haar scooter op naam van vader of moeder te verzekeren, kan bedrogen uitkomen, zegt Premie.nl. De meeste verzekeraars hanteren een fors hoger eigen risico bij schades die veroorzaakt worden door een jongere bestuurder dan vermeld op het polisblad.
De ANWB bestraft ouders die de scooter van hun zoon of dochter verzekeren door de uitkering bij schade te beperken. Ouders lopen hierbij het risico tot € 5.000 zelf te moeten betalen bij een schade.

Reageer op dit artikel