nieuws

Grote intermediairbedrijven houden omzetdaling beperkt

Archief

Witte raaf

Een goede afspiegeling van het marktgemiddelde is Meeùs, nummer drie op de door AM samengestelde ranglijst. De omzet daalde met 4%, waarvan vier vijfde is toe te schrijven aan de hypotheekmarkt. De bijna 150 lokale Rabobanken, tezamen marktleider in assurantiebemiddeling, hielden hun omzetdaling tot minder dan 1% beperkt. Veel lagere verdiensten uit bemiddeling voor levensverzekeringen werden met schade- en zorgpolissen gecompenseerd.
 
Terwijl de assurantiemakelaars Aon, Marsh en Willis van een moeilijk jaar spreken, is IAK Verzekeringen een witte raaf op de lijst. Het Eindhovense vlaggenschip van de Unirobe Groep realiseert als enige binnen de top 10 een groei van de inkomsten. Opmerkelijk is ook de ontwikkeling bij de onderlingen van Univé. Daar stijgt de omzet gemiddeld met 15%, terwijl de ING Assurantiekantoren Nederland (IAN) juist met dubbele cijfers afdalen.
 
Uit de 130 namen tellende ranglijst (van kantoren met minimaal _ 2,5 mln jaaromzet) zijn drie bedrijven weggevallen door een faillissement; in 2008 gold dat voor zes kantoren. DSB heeft, voor het laatst, nog een notering. De lijst telt een handvol nieuwkomers. Eén daarvan is Verzekeringssite. Het is het tweede internetbedrijf op de ranglijst; Independer verwierf al eerder een notering en staat intussen 17e.
 
De grootste stijger is Cinjee Advies, door een conflict met verzekeraar ASR de laatste weken sterk in het nieuws. Cinjee klimt naar de 59e stek en zal op de ranglijst over 2010 opnieuw zo'n veertig plaatsen stijgen.
 
Het volledige overzicht van de 130 grootste intermediairbedrijven van ons land is te vinden op de pagina's 26 t/m 32.

Reageer op dit artikel