nieuws

Gepensioneerden gekort

Archief

Gepensioneerden in pensioenfondsen wacht een nieuwe domper. Het net aangetreden kabinet zal volgens ingewijden toestemming geven voor uitstelmaatregelen, waardoor het langer duurt voordat de uitkeringen aan de huidige gepensioneerden met de inflatie kunnen worden verhoogd, zo meldt het Financieele Dagblad.

Gepensioneerden gekort

Van minster Kamp (Sociale Zaken) mogen werkgevers volgend jaar minder pensioenpremie afdragen dan volgens de regels nodig is. Daardoor nemen de tekorten van de fondsen toe, waardoor de kans op indexatie kleiner wordt. De minister geeft daarmee gehoor aan de Stichting van de Arbeid, die stelt dat werkgevers hogere premies niet kunnen dragen. Volgens experts krijgen vooral de mensen die nu pensioen ontvangen op korte termijn de rekening gepresenteerd.(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Zorgpremie OZF Achmea stijgt
(De Telegraaf, pag. 19)
 
Advocaat: 'Ga aangifte doen van oplichting DSB'
(De Pers, pag. 3)
 
CZ blijft bij borstkankernorm
(Trouw, pag. 9)
 
Marktmeester geeft een zeven-min
(Volkskrant, pag. 23)
 
Verzekering voor hockeytoppers
(Volkskrantr, pag. 27)

Reageer op dit artikel