nieuws

Fa-med stapt in factoring voor intermediair

Archief

Fa-med, in de medische wereld marktleider in factureren, incasseren van betalingen en debiteurenbeheer voor zorgaanbieders, gaat die diensten volgend jaar ook aan het intermediair leveren. Directeur Henk de Jong denkt vooral met een klantgerichte benadering succes te gaan boeken.

Fa-med stapt in factoring voor intermediair

Vanaf 1 januari wordt onder de naam Fa-Med Intermediair een nieuw bedrijfsonderdeel actief; dat biedt dezelfde factoringdiensten die al enige jaren aan de medische beroepen worden geleverd. "De klant levert een bestand aan met gegevens. Aan de hand daarvan betalen wij de te factureren kosten alvast aan de tussenpersoon. Vervolgens verzorgen wij het debiteurenbeheer als klanten niet tijdig betalen. Het intermediair heeft aan de eigen facturen dus nauwelijks werk." De declaraties kunnen in diverse formaten worden aangeleverd. "Desnoods handmatig", aldus De Jong.

Fa-med gaat met onder meer CAK (Factua) concurreren op het gebied van factureringsdiensten aan het intermediair. Volgens De Jong onderscheidt zijn bedrijf zich door de klantgerichtheid. "Wij zien onszelf niet als een incassobureau. Als wij onzorgvuldig met de klant omgaan, wordt hij boos op het intermediair. Wij gaan geen dreigbrieven sturen of sms'jes met herinneringen. Dat geeft de verzekerde een naar gevoel." Met De Goudse is een overeenkomst gesloten: die gaat de diensten vanaf 1 januari aanbieden aan het eigen intermediair.

 

 

Reageer op dit artikel