nieuws

De Hypotheker scóórt

Archief

Met een doelpunt, met een gemiddelde snelheid van 147 km per uur, heeft musicalster William Spaaij in het Olympisch Stadion in Amsterdam het officiële startschot gegeven voor de online game

 

‘Het hardste schot’ van De Hypotheker. Met dit spel wil de hypotheekbemiddelaar in het kader van z’n 25-jarig bestaan _ 25.000 ophalen voor de Johan Cruyff Foundation.

 

Ook oud-voetballer Wim Jonk en de presentatoren Humberto Tan en Frits Barend speelden de online game. De lancering vond plaats tijdens de open dag van de Johan Cruyff Foundation. Via www.hypotheker.nl/hardsteschot kan iedereen zelf online proberen het hardste doelpunt te scoren. Per unieke deelnemer doneert De Hypotheker _ 1 aan de Johan Cruyff Foundation. De game kan gespeeld worden tot en met 31 oktober 2010. "Omdat we dit jaar onze 25e verjaardag vieren willen we de Johan Cruyff Foundation in het zonnetje zetten", zegt Bas Millenaar, directeur van De Hypotheker.

 

Academica reikt

 

Debutantenprijs uit

 

De Academica Debutantenprijs, de prijs voor het beste literaire fictiedebuut, is dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt. Ellen Heijmerikx won de door het Dordtse intermediairbedrijf gesponsorde award met haar boek getiteld ‘Blinde wereld’ en streek een geldprijs van

 

_ 15.000 op. De prijs werd uitgereikt in de Schouwburg Kunstmin in Dordrecht waar schrijver Abdelkader Benali optrad als dagvoorzitter. De Debutantenprijs is de belangrijkste literaire debuutprijs van Nederland. Een vakjury en een lezersjury zijn samen verantwoordelijk voor de uitslag. De vakjury bestaat uit vijf literair deskundigen uit Nederland en Vlaanderen. Zij selecteert uit alle – veelal rond de tachtig – ingezonden debuten vijf genomineerden. Na deze nominatie bepalen lezers uit Nederland en Vlaanderen wie de uiteindelijke winnaar wordt. Meerdere winnaars van de Academica Debutantenprijs zijn succesvol doorgedrongen in het literaire circuit. Onder hen Anna Enquist die debuteerde met haar boek Het meesterstuk, Erwin Mortier met Marcel en Gerbrand Bakker met Boven is het stil.

 

Talent&Pro sponsort ‘Gouden Tegels’

 

Talent&Pro is dit jaar voor de tiende keer sponsor van het Nederlands Film Festival. Onderdeel van het festival is de uitreiking van de Gouden Kalveren; ter gelegenheid daarvan heeft de detacheerder de ‘Gouden Tegels’ in het leven geroepen, waarin de prijswinnaars hun handafdruk mogen zetten. Edwin van den Elst, commercieel directeur van Talent&Pro, onthulde samen met filmjournalist René Mioch de twee meest recente Gouden Tegels. Dit jaar was het de eer aan Rifka Lodeizen (Beste Actrice 2009 voor haar rol in ‘Kan door huid heen’) en Martijn Lakemeier (Beste Acteur 2009 voor zijn rol in ‘Oorlogswinter’) om zich te laten vereeuwigen op de Filmboulevard, de Nederlandse Walk of Fame in het hart van Utrecht. De detacheerder ging met tweehonderd klanten naar de wereldpremière van ‘Richting West’ en met alle medewerkers naar de première van ‘De Nobelprijswinnaar’.

 

Anker zet als sponsor voet op het ijs

 

Het Groningse Anker Verzekert wordt sponsor van een schaatsteam. Het gaat om het eerste commerciële damesschaatsteam van Nederland. De schaatsploeg zal het winterseizoen ingaan onder de naam Team Anker. Aansprekende namen in het team zijn volgens Anker Thijsje Oenema en de sprintsters Sophie Nijman en Ingeborg Kroon. Het damesteam wordt gecompleteerd door Linda de Vries en Irene Schouten; trainers zijn Dennis van der Gun en Erwin ten Hove. "Het is erg mooi om te zien dat Anker met het ondersteunen van deze vijf dames wil bijdragen om het vrouwenschaatsen naar een hoger plan te brengen", zo reageren zij op de ondertekening van het sponsorcontract. Anker Verzekert bestaat uit de verzekeraar (onder de labels Anker Rechtsbijstand en Anker Crew Insurance), volmachtbedrijf Anker Assuradeuren, intermediairorganisatie Anker Direct en uitvoeringsinstantie Anker Rechtshulp.

 

Reageer op dit artikel