nieuws

Britse rechter kent record aan letselschadebedrag toe

Archief

Het Hof van Beroep op het Kanaaleiland Guernsey heeft een schadevergoeding toegekend van ruim _ 16,5 mln.

 

Dat is het hoogste bedrag dat ooit in Groot-Brittannië in een individuele letselschadezaak is toegekend. De uitkering is voor Manny Helmot, een voormalig wielrenner wiens profcarrière abrupt werd afgebroken toen hij twaalf jaar geleden tijdens een trainingsrit werd geschept door een auto.

 

Het bedrag moet worden betaald door verzekeraar Tradex, de betrokken herverzekeraars en de bestuurder van de auto, Dylan Simon, die werd veroordeeld voor gevaarlijk rijden.

 

Helmot, inmiddels 39 jaar oud, verloor door het ongeluk het gebruik van zijn rechterarm, werd gedeeltelijk blind en liep zodanig hersenletsel op, dat hij nooit meer in staat zal zijn om te werken en 24 uur per dag verzorging nodig heeft. Hij wordt nu verzorgd door zijn moeder, die daarvoor haar baan heeft op moeten zeggen en haar huis laten aanpassen. Zij reageerde opgelucht na het horen van de uitspraak van de rechter: "We zijn blij dat we het ons financieel nu kunnen veroorloven hem de rest van zijn leven te laten verzorgen".

 

Rechter Jonathan Sumption heeft bepaald dat de vergoeding moet worden uitgekeerd als een bedrag ineens, conform de wetgeving op Guernsey.

 

Reageer op dit artikel