nieuws

Brits autoverzekeraar staakt strijd op Duits internet

Archief

De concurrentiestrijd tussen autoverzekeraars op de Duitse markt eist zijn tol. De Britse verzekeringsgroep Admiral, bij onze oosterburen alleen online actief, staakt de strijd. Voor de in drie jaar tijd opgebouwde maar zwaar verliesgevende portefeuille met 31.300 autoverzekeringen wordt een koper gezocht.

Brits autoverzekeraar staakt strijd op Duits internet

De schadequote van AdmiralDirekt bedroeg vorig jaar 109%. Samen met de kosten zou dit percentage 238% zijn geweest, oftewel tegenover elke euro premie stond 2,38 euro aan schade en kosten. Die schade- en kostenquote is dit jaar 'verbeterd' tot 174%.
Admiral Group werd in 1993 mede opgericht door herverzekeraar Münchener Rück, die nog altijd risicodrager is voor twee derde van de Admiral-risico's. In moederland Groot-Brittannië heeft Admiral een marktaandeel van 7%. De maatschappij sluit verder autoverzekeringen in Spanje, Italië en de Verenigde Staten. Admirals schade- en kostenquote zou in Spanje 148% bedragen en in Italië 134%.

Reageer op dit artikel