nieuws

Brandende dijen bij Dam-tot-Damloop

Archief

Maar liefst honderd financieel adviseurs deden zondag 19 september mee aan de zevende NNEK-editie van de Dam-tot-Damloop. De tien Engelse mijlen (16,1 km) werden door alle honderd lopers gehaald. Als beloning voor alle inspanningen kregen de lopers het boek ‘Brandende dijen’. Dit boek is geschreven door fervent hardloper en NNEK-deelnemer aan de Dam-tot-Damloop, Kees Dullemond. Het ‘branden van de dijen’ is een bekend euvel bij lopers na het voltooien van een wedstrijd. Dullemond vond de inspiratie voor zijn boek tijdens de Londen Marathon van 2010. In het boek beschrijft Dullemond op ludieke wijze hoe hij het lopen van een marathon heeft beleefd. Het boek van Kees Dullemond is verkrijgbaar via de site www.brandendedijen.nl.

 

Herfst is geen

 

handicap tijdens Dekra-golftrophy

 

Maandag 13 september werd voor de tweede keer de Dekra Golftrophy georganiseerd. Alhoewel het de dagen ervoor en de dag erna flink regende, was het tijdens de wedstrijd prachtig herfstweer. Zo’n vijftig verzekeraars, tussenpersonen, makelaars en andere relaties en medewerkers van de Dekra Business Units Automotive, Claims en Expertise kwamen naar Golfclub Zeewolde om deel te nemen aan de wedstrijd op de 18-holesbaan of aan de clinic voor beginners of gevorderden. De wedstrijd werd gewonnen door het team van Hans Leenards (Hiscox), Ebbo van Gelderen (VVAA) en Ronald Pols (Dekra Experts). Aad Meijburg (De Keizer) werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

 

Achmea Publieksprijs voor voorleesinitiatief

 

De Achmea Publieksprijs gaat dit jaar naar de ‘VoorleesExpress’ van Cultureel Projectbureau SodaProducties. Dit initiatief won tevens de hoofdprijs van de Nationale Alfabetiseringsprijzen 2010.De VoorleesExpress bestaat uit vrijwilligers die in verschillende steden wekelijks voorlezen bij laaggeletterde gezinnen. Op die manier worden kinderen gestimuleerd om te lezen en ontstaat er meer contact tussen stadsgenoten met verschillende sociaal-culturele achtergronden. De Achmea Publieksprijs werd uitgereikt door Danny van der Eijk, lid van de raad van bestuur van Achmea. Van der Eijk benadrukte dat verzekeraars een rol kunnen én moeten spelen bij het aanpakken van laaggeletterdheid. "Door ons te verbinden aan de Publieksprijs willen wij duidelijk maken hoe belangrijk wij dit onderwerp vinden en wil Achmea zijn waardering uitspreken voor ‘Voorleesexpress’.

 

Ruim vier ton voor Elephant Parade

 

Hiscox Nederland is sponsor van de Elephant Parade in Emmen. Onlangs werden de 75 kunstolifanten die onderdeel uitmaken van de parade geveild voor een bedrag van meer dan _ 400.000. Een deel van alle opbrengsten van de Elephant Parade komt ten goede aan Stichting Elephant Family, die zich inzet voor de met uitsterven bedreigde Aziatische olifant. In het centrum van Emmen en in het Dierenpark waren maandenlang 75 kleurrijke kunstolifanten te zien, beschilderd door gerenommeerde Thaise en Nederlandse kunstenaars. De Elephant Parade wordt sinds 2007 jaarlijks georganiseerd en heeft achtereenvolgens plaatsgehad in Rotterdam, Antwerpen, Amsterdam, Londen en dit jaar in Emmen, vanwege het 75-jarig bestaan van het plaatselijke Dierenpark. Na Emmen reist de tentoonstelling door naar Kopenhagen, Milaan en Singapore. In het kader van de openluchttentoonstelling heeft Hiscox Nederland zes kunstolifanten gesponsord en geeft de verzekeraar tot 1 december 2010 handbeschilderde miniatuurolifantjes weg aan klanten die een Huis & Kunst-polis sluiten. Een deel van de opbrengst van elk verkocht olifantje gaat naar Stichting Elephant Family. Deze actie voert de verzekeraar uit met haar verzekeringsadviseurs die zelf ook een kunstolifantje in de wacht kunnen slepen. De best scorende verzekeringsadviseur ontvangt een miniatuur olifant van 75 cm, die hij of zij samen met zijn medewerkers mag beschilderen tijdens een workshop door een bekende Nederlandse kunstenaar.

 

Reageer op dit artikel