nieuws

Bedrijfsbrand in Sevenum kost ASR € 3 mln

Archief

Op woensdag 22 september om ongeveer 5 uur 's morgens brak brand uit in een bedrijfsverzamelgebouw met twee woningen aan de Helenaveenseweg in het Limburgse Sevenum. De experts schatten de schade voor verzekeraar ASR op minstens € 3 mln.   Het complex, dat via Frans Jacobs Assurantiën in Venlo was verzekerd bij ASR, bood onderdak aan […]

Op woensdag 22 september om ongeveer 5 uur 's morgens brak brand uit in een bedrijfsverzamelgebouw met twee woningen aan de Helenaveenseweg in het Limburgse Sevenum. De experts schatten de schade voor verzekeraar ASR op minstens € 3 mln.
 
Het complex, dat via Frans Jacobs Assurantiën in Venlo was verzekerd bij ASR, bood onderdak aan ruim twintig huurders, waaronder Bakkersland en platenmaatschappij Relapse Records.
 
Als gevolg van de brand is het bedrijvencomplex verloren gegaan. De experts (EMN Expertise namens ASR en Coolen Expertise namens de verzekerde) schatten de schade aan bedrijf, opstallen, goederen en woningen op minimaal € 3 mln.
 
Diverse omwonenden moesten tijdens de brand worden geëvacueerd vanwege de zware rookontwikkeling. Ook is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen, dat is neergeslagen op het terrein van het gebouw en mogelijk op een klein gedeelte van het aanliggende weiland. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.
 
De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar de politie sluit niet uit dat deze is aangestoken.
 

Reageer op dit artikel