nieuws

Basispremie ONVZ 9% omhoog

Archief

ONVZ-verzekerden gaan volgend jaar ruim € 100 meer betalen voor de basispolis. De premie gaat op maandbasis omhoog van € 96,04 naar € 104,86: een stijging van 9%. Voor collectief verzekerden komt de premie lager uit; afhankelijk van de korting bedraagt voor hen het maandbedrag minimaal € 98,44.

Basispremie ONVZ 9% omhoog

"Het is voor het eerst in twee jaar tijd dat ONVZ haar basispremie in deze omvang moet laten stijgen", zegt de verzekeraar uit Houten. Vorig jaar bedroeg de stijging 1%. "Zorgverzekeraars worden hiertoe gedwongen door de tekorten aan de zijde van de overheid. Bovendien zorgen overheidsmaatregelen er ook voor dat er vergoedingen uit de basisverzekering zijn geschrapt." Die vergoedingen worden nu opgenomen in de meeste aanvullende verzekeringen. "Ondanks deze dekkingsuitbreidingen en de stijgende zorgkosten gaan de premies van de aanvullende verzekeringen slechts vanaf enkele dubbeltjes tot enkele euro’s per maand omhoog."
De nieuwe premies zijn op verzoek van het intermediair eerder bekendgemaakt dan in voorgaande jaren. Bestuursvoorzitter Erno Kleijnenberg verwacht dat er door de wijzigingen in het basispakket meer mensen zullen overstappen. "Verzekerden zullen zich meer oriënteren op aanvullende verzekeringen."
DSW maakte vorige week als eerste zorgverzekeraar de premies voor 2011 bekend.
Daar gaat de basispremie omhoog naar € 99,50 (90), bijna 11% meer dan dit jaar. 

Reageer op dit artikel