nieuws

ASR kiest voor renovatie en concentratie in Utrecht

Archief

ASR Nederland gaat haar huidige huisvesting aan de Utrechtse Archimedeslaan renoveren. De werkzaamheden starten in 2012 en moeten in 2015 klaar zijn. Dan biedt het pand ruimte aan alle 4.000 medewerkers van het concern die vanwege het nieuwe locatiebeleid centraal gehuisvest moeten worden. Uitzonderingen zijn Ardanta en de Europeesche: die blijven in respectievelijk Enschede en Amsterdam.

ASR kiest voor renovatie en concentratie in Utrecht

In 2009 kondigde ASR al aan de meerderheid van haar activiteiten te gaan concentreren op één nader te bepalen locatie. De afgelopen periode is onderzocht welke mogelijkheden er waren voor nieuwbouw in en rond Utrecht en Amersfoort, of renovatie van de huidige locatie. Die laatste optie bleek dus de voorkeur te hebben. Door toepassing van het nieuwe locatiebeleid wil ASR meer als één bedrijf gaan opereren, de cultuur klantgerichter maken, de efficiency verbeteren en de kosten verlagen. De centralisatie van ASR-onderdelen valt niet overal in goede aarde, getuige de vele protesten die loskwamen na het besluit de vestiging van Woudsend te sluiten. Ook de vestiging van Stad Rotterdam wordt opgeheven.

Reageer op dit artikel