nieuws

AnsvarIdéa koper van Neerlandia van 1880

Archief

Portefeuille

 

Neerlandia

 

liep snel leeg

 

Verzekeringsmaatschappij AnsvarIdéa verdubbelt per 1 oktober haar schadeverzekeringsportefeuille via de overname van Neerlandia van 1880.

 

"Voortzetting van het schadebedrijf past niet meer binnen de strategie van levensverzekeraar Onderlinge ‘s-Gravenhage", zo motiveert directeur Pieter Loyson namens het moederbedrijf de verkoop van Neerlandia. De Haagse schadeverzekeraar werd een klein jaar geleden door Onderlinge ‘s-Gravenhage in de etalage gezet.

 

De portefeuille van Neerlandia omvat circa 50.000 particuliere schadepolissen (onder meer auto, inboedel, opstal, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en reis). Vorig jaar realiseerde de maatschappij daar een brutopremieomzet van _ 5,8 mln mee en een resultaat van bijna _ 1,0 mln.

 

De dertien medewerkers van Neerlandia gaan mee over naar Ansvar; hun standplaats blijft vooralsnog Zeestraat 70 in Den Haag.

 

Groei

"De aankoop versterkt onze marktpositie en biedt nieuwe groeimogelijkheden", stelt Ansvar. De intermediairverzekeraar (twaalf medewerkers) biedt schadeverzekeringen aan particulieren en het midden- en kleinbedrijf. De Amsterdamse maatschappij, gelieerd aan Turien & Co Assuradeuren in Alkmaar, realiseerde in 2009 een premieomzet van _ 6,0 mln; het resultaat was _ 1,3 mln. "Over 2010 verwachten wij 10% omzetgroei", aldus Ansvar-directeur Ko Bertelkamp.

 

Loondienst

Neerlandia had na de afbouw van de loondienstorganisatie weinig waarde meer voor het in levensverzekeringen handelende Onderlinge ‘s-Gravenhage. In het jaarverslag over 2008 sprak de directie al openlijk zijn zorgen uit over de toekomst: "De maatschappij wordt geconfronteerd met een sterke prijsconcurrentie in het marktsegment waarin zij actief is". In een jaar tijd vloeiden 4.000 polissen uit de portefeuille; de premieomzet van Neerlandia daalde de laatste twee jaar met 10%.

 

Reageer op dit artikel