nieuws

AFM trekt van zeventien intermediairs vergunning in

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft dit jaar van zeventien tussenpersonen de vergunning ingetrokken, omdat zij ondanks herhaaldelijke verzoeken het zelfonderzoek 2009 niet hebben ingevuld.

 

In totaal werden 1.400 tussenpersonen aan dit zelfonderzoek onderworpen. "De vergunningen van deze bedrijven zijn ingetrokken omdat zij hun bedrijfsvoering kennelijk niet op orde hebben", aldus de toezichthouder. Na het zelfonderzoek 2008 werden nog 27 vergunningen ingetrokken.

 

Afgelopen september heeft de AFM het zelfonderzoek 2010 verstuurd naar 902 intermediairs; de eerste uitkomsten worden eind dit jaar verwacht. De toezichthouder geeft verder aan dat het toezicht op het beloningsbeleid de komende maanden zal worden aangescherpt. Daarbij zal onder meer worden bekeken of vergoedingen van aanbieders het advies niet negatief kunnen beïnvloeden.

 

Reageer op dit artikel