nieuws

AFM: hypotheekadvies zichtbaar beter

Archief

De kwaliteit van hypotheekadviezen is volgens de AFM aanzienlijk verbeterd sinds 2007. De toezichthouder concludeert dat naar aanleiding van een onderzoek van 214 adviezen bij 21 financiële ondernemingen. Desalniettemin is er van een marktbrede cultuuromslag nog geen sprake, stelt bestuurder Theodor Kockelkoren.

AFM: hypotheekadvies zichtbaar beter

"Er is minder sprake van te hoge hypotheken, oversluitadviezen passen vaker bij de klant en de vermogensopbouw voor de aflossing van de hypotheek past beter bij de risicobereidheid van de klant", zo noemt de AFM enkele van de verbeteringen. Anderzijds zijn te veel adviezen nog niet passend. "Voor een meer fundamentele verbetering moeten adviseurs het klantbelang voorop stellen en dat vraagt om een cultuuromslag die nog niet voldoende zichtbaar is", zo stelde Kockelkoren donderdagmiddag.
Drie jaar terug kwalificeerde de AFM bijna driekwart van de onderzochte adviezen als redelijk tot goed. Nu is die groep toegenomen tot zo'n 85%.

Reageer op dit artikel