nieuws

Achmea-achterban akkoord met compensatieregeling woekerpolis

Archief

Ruim 98% van de Achmea-achterban is akkoord met de compensatieregeling die de Stichting WPC (Woekerpolis Claim) heeft gesloten met de verzekeraar. “Dit zijn de houders van een polis bij een grote verzekeraar die het langst hebben moeten wachten op een regeling”, aldus voorzitter Jasper van Schaaik van WPC.

Achmea-achterban akkoord met compensatieregeling woekerpolis

Volgens Van Schaaik was de respons op de enquête met bijna 81% zeer hoog: 12.870 donateurs met een polis bij Achmea of één van haar maatschappijen hebben er aan meegedaan. Van hen stemden 12.668 mensen voor de regeling en 200 tegen. WPC richt zich nu op de uitvoering van de regeling, die ongeveer 800.000 polissen omvat van de labels Interpolis, Centraal Beheer, FBTO, Avéro, RoZeker en Twenteleven.
In het akkoord zijn afspraken gemaakt over maximering van de kosten en een
ongelimiteerde pot voor een aanvullende compensatie voor schrijnende gevallen. Daarnaast verplicht Achmea zich om klanten met een beleggingsverzekering de mogelijkheid te bieden om kosteloos over te stappen naar een goedkoper product.
Binnen een paar maanden doet Achmea aan alle klanten die daarvoor in aanmerking komen een persoonlijk compensatievoorstel. Er wordt geen kwijting verleend aan Achmea, ook niet als men akkoord is met het voostel.

Reageer op dit artikel