nieuws

Commissie Wfd/Wft vraagt om aandacht bij De Jager

Archief

De commissie Wfd/Wft heeft er bij demissionair minister De Jager (Financiën) in een brief op aangedrongen ook de mening van tussenpersonen te betrekken in het beloningsdebat. “Wij vragen ons ernstig af waarom De Jager nog voor het nieuwe kabinet aantreedt de Tweede Kamer wil informeren over het SEO-onderzoek aangaande provisiebeloning, zonder eerst de partijen die dit aangaat daarover te hebben geïnformeerd en te hebben gehoord.”

Commissie Wfd/Wft vraagt om aandacht bij De Jager

"Wij vinden dat dit onderwerp met mogelijk ingrijpende gevolgen voor consument en intermediair niet zonder voorafgaande dialoog met het intermediair aan de Kamer verzonden kan worden." De commissie stelt in haar brief dat de politiek en het Verbond de discussie met het intermediair over CAR uit de weg zijn gegaan: "Het intermediair is langs de kant gezet terwijl zij de veldspelers zijn." Er wordt gepleit voor "een modulair beloningsmodel in combinatie met beloningstransparantie voor impactvolle producten". "Er is geen enkele reden meer te bedenken waarom CAR beter zou zijn dan het huidig werkende model met transparante beloningsmogelijkheden. Hopelijk bent u bereid om het intermediair alsnog de kans te geven om haar stem te laten klinken en zo een bijdrage te leveren aan de huidige beloningsdiscussie."

Reageer op dit artikel