nieuws

Zekur biedt goedkoopste zorgpolis

Archief

Premies ASR boven de _ 100

 

Zekur, de zorgppolis voor jongeren van Univé, is de goedkoopste basisverzekering. Met het standaard eigen risico van _ 165 betaalt een verzekerde bij Zekur _ 80 (78) per maand. Die maandpremie daalt, als voor het hoogste eigen risico van _ 665 wordt gekozen, tot _ 62.

 

"Wij streven ernaar de goedkoopste te zijn en het ziet er naar uit dat het gaat lukken", aldus een woordvoerder van Univé. De Extra Zekur, de aanvullende polis inclusief de basispolis en een tandverzekering, kost maandelijks _ 76 bij een hoog eigen risico en _ 94 bij alleen het verplichte eigen risico.

 

Het Univé-label heeft het aantal ziekenhuizen waarmee zaken wordt gedaan uitgebreid. Verzekerden kunnen nu ook terecht in Zeeuws-Vlaanderen en Flevoland. "Daar was inderdaad vraag naar", aldus een woordvoerder. Als gebruik wordt gemaakt van de geselecteerde fysiotherapeuten dan telt dat niet mee voor het eigen risico. Dat geldt ook voor ‘de pil’, mits via internet besteld.

 

Kruidvat

De zorgpolis van drogisterijketen Kruidvat, met als risicodrager Ohra, is ook duurder geworden. De maandpremie bedraagt _ 87,99 (85,91). Dat is een jaarpremie van _ 1.055,88 (1.031).

 

Kruidvat biedt ook drie aanvullende verzekeringen: Goed, Beter en Best. De premies hiervoor bedragen respectievelijk _ 7,75, _ 14,75 en _ 29.75. Een tandartsverzekering is te sluiten vanaf _ 5,95. Via de website www.checkjezorgpremie.nl kunnen klanten premies berekenen en vergelijken. Over het aantal gesloten zorgpolissen doet A.S. Watson, waartoe Kruidvat behoort, geen mededelingen. "Wij spreken alleen over vele duizenden."

 

Boven de honderd

Zorgverzekerden van ASR en De Amersfoortse gaan per maand _ 6,95 meer betalen voor de restitutiepolis of _ 5,95 meer voor de naturapolis. De maandpremie komt daarmee op respectievelijk _ 101,95 en _ 100,95. Op jaarbasis is dat _ 1.223,40 (1.152) en _ 1.211,40 (1.128).

 

Bij de aanvullende polissen heeft De Amersfoortse de dekkingen gewijzigd. "De hoge schadelast voor alternatieve geneeswijzen, brillen/lenzen, fysiotherapie, geneesmiddelen en orthodontie heeft er toe geleid dat de vergoedingen voor deze dekkingen zijn verlaagd. De Amersfoortse is ervan overtuigd dat deze aanpassing slechts consequenties heeft voor een uiterst kleine groep grootverbruikers", aldus de verzekeraar in een brief aan het intermediair.

 

De Friesland

De Friesland stelt een "scherpe maandpremie" van _ 95,90 (89,91) voor komend jaar vastgesteld te hebben: 6,7% hoger dan dit jaar. De jaarpremie bedraagt _ 1.150,80 (1.079).

 

De zorgverzekeraar weet de premiestijgijng voor de aanvullende polissen beperkt te houden. De premies voor het aanvullende pakket voor jonge gezinnen en studenten dalen. De AV Gezin is _ 1,30 goedkoper en bedraagt nu _ 19,95. De AV Student daalt met _ 1,80 naar _ 5,95 per maand. Voor de overige aanvullende pakketten varieert de stijging van _ 0,50 voor de AV Standaard (_ 8,75) tot _ 1,20 voor de AV Optimaal (24,95) met een uitgebreide dekking. Bij de verschillende aanvullende tandverzekeringen loopt de stijging op tot maximaal _ 0,75 per maand voor de AV Tand Optimaal (_ 21,50).

 

Stabiel

ONVZ (Houten) laat de premie van de basisverzekering met minder dan _ 1 per maand stijgen. De premies voor de aanvullende verzekeringen stijgen niet, terwijl ONVZ claimt de dekkingen van de meeste aanvullende verzekeringen uit te breiden.

 

De maandpremie voor de basisverzekering (inclusief 2% ‘ledenkorting’) komt uit op _ 96,04. De jaarpremie bedraagt _ 1.152,48 (1.141).

 

Regionaal

De regionale zorgverzekeraars Azivo (Menzis) en Salland hebben de premies voor 2010 bekendgemaakt. Bij Salland is de jaarpremie voor de basisverzekering vastgesteld op _ 1.161 (1.107). Op maandbasis is dat _ 96,75 (92,25). Azivo-verzekerden betalen _ 1.149 (1.122) per jaar; _ 95,75 (93,50) per maand.

 

De premies van de aanvullende verzekeringen zijn bij Salland met gemiddeld 5% omhoog gegaan. Azivo zegt de premies voor de aanvullende verzekeringen "licht verhoogd" te hebben. De Haagse verzekeraar biedt drie aanvullende pakketten: AV-Basis voor _ 10,25, AV-Top voor _ 27,50 en de AV-TopExtra die _ 49,95 kost. Deze aanvullende verzekeringen zijn inclusief tandartsdekking.

 

De Leidse zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid heeft de maandpremie voor de basisverzekering vastgesteld op _ 97,75 (93,91). Verder heeft de verzekeraar aanvullingen en verhogingen doorgevoerd in zijn aanvullende polissen. "Eén van die verhogingen is de orthodontievergoeding. Bedroeg deze in 2009 nog _ 2.000 in de AV-GeZZin, in 2010 is de vergoeding voor orthodontiekosten verhoogd tot _ 2.300.

 

Reageer op dit artikel