nieuws

Woontrust ziet ruimte voor nieuwe serviceprovider

Archief

Blauwtrust, het bedrijf achter De Hypotheker, Hypotrust en Quion, start eind deze maand met de eigen serviceprovider Woontrust. Aangesloten kantoren betalen niet via vaste kosten maar door middel van een inhouding op de provisie. “Wij zien in de markt dat er behoefte is aan een nieuwe serviceprovider”, zegt directeur Peter Besuijen, die nu nog leiding geeft aan Hypotrust.

Woontrust ziet ruimte voor nieuwe serviceprovider

Woontrust maakt een vliegende start, omdat de 1.700 kantoren die met Hypotrust zakendoen meteen toegang krijgen tot de serviceprovider. Die richt zich alleen op zogeheten financiële woonproducten, zoals hypotheken, woonhuisverzekeringen en producten voor vermogensopbouw. Besuijen: "Er moet altijd een relatie zijn met het huis. Zo gaan we wel consumptief krediet aanbieden, maar dat moet dan wel bestemd zijn voor het inrichten van de woning of voor de tuin en niet voor de aanschaf van een auto."
Alle producten worden aangeboden onder de merknaam van de leverancier. "De ervaring leert dat met huismerken minder kritisch wordt omgegaan. Overigens hebben we via Quion al Hypotrust als eigen merk." Andere geldgevers zijn Direktbank, Florius, ING en SNS Bank en voor consumptief krediet Credivance en Interbank. In februari volgt een tweede groep hypotheekbedrijven.

Reageer op dit artikel