nieuws

Winst SNS Reaal dankzij verzekeraars

Archief

SNS Reaal heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van € 26 mln, wat volgens het concern voor een groot deel te danken is aan een verbetering van zowel de solvabiliteit als de winstgevendheid bij Reaal en Zwitserleven. Bij het bankbedrijf is de winst gedaald; de investeringstak van SNS Reaal leed verlies.

Winst SNS Reaal dankzij verzekeraars

Bij het levenbedrijf van Reaal zijn de inkomsten uit periodieke premies gestegen, waardoor het marktaandeel is gegroeid tot 19%. "Door de voortdurende prioriteit die aan marge werd gegeven, daalde het premie-inkomen uit koopsommen." Het schadebedrijf boekte een iets lagere omzet. De integratie van DBV in Reaal heeft een afboeking op de waarde van de merknaam DBV van circa € 14 mln tot gevolg. Bij Zwitserleven is sprake van "een gezonde groei".
SNS Bank heeft het marktaandeel in hypotheken vergroot tot 8,3% (7,3%), volgens de bank vooral dankzij de populariteit van de plafondrentehypotheek. "De nettorentebaten van hypotheken waren hoger, bij verbeterde marges op een vrijwel stabiele hypotheekportefeuille."

Reageer op dit artikel