nieuws

Wijzigingen in distributiestrategie trekken aandacht

Archief

Het waren in de afgelopen twee weken geen berichten over wetgeving, toezicht of belangenbehartiging die de hoogste kijkcijfers op AM Web scoorden. De aandacht werd nu vooral getrokken door berichten over veranderingen in distributiestrategie bij diverse bekende marktpartijen.

 

Het bericht ‘Independer stopt met verkoop leads’, waarop tot begin deze week meer dan veertig reacties werden geplaatst, kwam bovenaan de ranglijst te staan. Berichten over Independer roepen traditiegetrouw veel emoties op. Er is een groep die er telkens op wijst dat het bedrijf zich voordoet als een neutrale, bijkans onbaatzuchtige vergelijker, maar ondertussen prima zaken doet in de bemiddeling. Anderen wijzen op de nauwe banden die er waren (of verondersteld worden nog steeds te bestaan) met Tros Radar. Enig tegenwicht wordt geboden door discussianten die opgewonden tussenpersonen de jaloezie-spiegel voorhouden.

 

Onder het alias ‘Piet’ staat er: "Normaal reageer ik niet op dit soort berichten, maar ik kan het niet laten. Als adviseur volg ik Independer al jaren en wat mij opvalt, is dat wat Independer ook doet, iedereen (vaak dezelfde namen op dit forum!) heeft altijd hetzelfde commentaar. Inmiddels staat Independer in de top 100 van grootste tussenpersonen! Ze zullen dus ergens toch iets goed doen? Een tip! Kijk eens goed naar wat Independer aan het doen is, leer er van en probeer mee te liften op hun succes. Ik laat mij al jaren per uur betalen door mijn (tevreden) klanten en verwijs en gebruik de site Independer graag bij mijn adviezen."

 

De andere berichten uit de top vijf van de voorbije veertien dagen: ‘Afab doopt serviceprovider om tot Inbiznis’, ‘Klap volgt met serviceabonnement’, ‘AFM legt Huis & Hypotheek Leeuwarden boete op’ en ‘Intermediairbedrijf Vitaela failliet’.

 

Peiling

 

AM’s internetpeiling was opnieuw een stelling waarop álle sitebezoekers konden reageren. ‘De AFM zou nieuwe producten vooraf moeten goedkeuren’, werd de lezers voorgehouden.

 

Het aantal voor- en tegenstemmers hield elkaar aardig in evenwicht. De grootste groep (ruim 40%) kon zich vooral vinden in het antwoord dat zo’n werkwijze niet past in een vrije markteconomie.

 

De AFM zou nieuwe producten vooraf moeten goedkeuren:

 

Totaal 1.003

 

Ja, om nog meer schandalen te voorkomen 228

 

Ja, alleen zó komt het klantbelang voorop 269

 

Nee, ongepast in een vrije markteconomie 404

 

Nee, want wat moet dat niet gaan kosten 102

 

Reageer op dit artikel