nieuws

‘Voorlichting uitvaartverzekering nog onvoldoende’

Archief

In de informatieverstrekking voor uitvaartverzekeringen komt een aantal onderwerpen onvoldoende transparant aan bod, stelt toezichthouder AFM. Er is onvoldoende duidelijkheid over indexatie en over uitvoering van de uitvaart door derden. “Ook blijft vaak onderbelicht dat het opzeggen van een verzekering kosten met zich mee kan brengen, indien men bij het sluiten ervan een cadeau heeft gekregen.”

‘Voorlichting uitvaartverzekering nog onvoldoende’

Onderwerpen die wél goed belicht worden, zijn de en-bloc clausule, de verzekerde dienst en het verzekerde bedrag. "De individuele bevindingen verschillen per partij", aldus de AFM. In dit onderzoek is gekeken naar websites van uitvaartverzekeraars en tussenpersonen. Ook zijn algemene voorwaarden, brochures en productwijzers beoordeeld die op de betreffende websites beschikbaar zijn. De AFM heeft niet gekeken naar de advisering voorafgaand aan het sluiten van een uitvaartpolis. De partijen die betrokken zijn in het onderzoek zijn inmiddels individueel geïnformeerd over de onderwerpen die onvoldoende transparant aan bod komen in hun informatieverstrekking. De AFM adviseert consumenten om voorafgaand aan het sluiten van een uitvaartverzekering na te gaan of dit product past bij hun persoonlijke situatie.

Reageer op dit artikel