nieuws

Visionaire en eigenwijze roerganger

Archief

Integer, aimabel, een echte familieman en een levensgenieter. Maar ook: eigenwijs, een dominant baasje. ‘Als je met hem gaat zeilen, geef je automatisch het roer aan hem over.’ De leiderschapskwaliteiten van Niek Hoek (53), sinds 2001 bestuursvoorzitter van verzekeraar Delta Lloyd Groep, zijn onomstreden.

Visionaire en eigenwijze roerganger

'Niek wil winnen', zegt hartsvriend Hans-Mart Groen, bestuurslid van Nuon. 'Of je nu met hem golft, backgammon speelt of zeilt. Hij is bloedfanatiek en kan niet tegen zijn verlies.' Maar die eigenschap verklaart volgens Groen tevens waarom hij de perfecte topman is. 'Vergelijk het met zeilen. Alleen met de beste bemanning, en de beste materialen win je de race. Zo leidt hij zijn bedrijf.'

(De Volkskrant, pag. 6)

 

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

Zorggroep kan risico's overnemen van verzekeraars

(Het Financieele Dagblad, pag. 6)

 

Zorg om kopiëren autosleutels

(De Telegraaf, pag. 6)

 

Bundel krachten in zorg

(De Telegraaf, pag. 13)

 

NZA: ziekenhuismarkt sneller vrij

(Het Financieele Dagblad, pag. 1)

 

Delta Lloyd: bonus top moet van grote beleggers

(De Telegraaf, zondag , pag. 17)

Reageer op dit artikel