nieuws

Premie Belgische rampenverzekering 50% hoger

Archief

De premie voor de verzekering tegen natuurrampen stijgt in België met 50%. Marktleider AG, het vroegere Fortis, dat bijna één op de vier brandverzekeringen in portefeuille heeft, verhoogt de premie van € 3,25 (per € 25.000 verzekerde som) naar € 5,00. Ook andere maatschappijen laten hun tarieven stijgen.

Premie Belgische rampenverzekering 50% hoger

De verzekering tegen natuurrampen is sinds maart 2006 verplicht gekoppeld aan de brandverzekering. Volgens woordvoerder Peter Wiels van de brancheclub van verzekeraars (Assuralia), weten verzekeraars nu veel beter dan toen hoe groot de risico's zijn en kunnen ze dus beter de precieze premies berekenen. Vandaar de verhogingen die veel maatschappijen doorvoeren.
"Ik spreek mij er niet over uit of dit door de opwarming van het klimaat komt, maar de schade door natuurfenomenen is gevoelig gestegen", verklaart Wiels. In 2007 waren er 7.300 schadegevallen, goed voor meer dan € 30 mln. In 2008 waren dat er al 16.000, met € 63 mln aan schade. "Voor 2009 hebben we nog geen cijfers", zegt Wiels. "Tot dit weekend leek het vrij kalm, maar de najaarsstormen kunnen daar snel verandering in brengen."

Reageer op dit artikel