nieuws

Pensioenadviseurs starten eigen inkoopvereniging

Archief

CPV wil brug slaan tussen aanbieder en consument

 

Een groep van 35 (pensioen-)advieskantoren die zijn aangesloten bij Pensioendesk en IC Pensioenprofessionals heeft de Coöperatieve Pensioen Vereniging (CPV) opgericht. Die vereniging moet inkoopvoordelen gaan bieden aan de leden.

 

Reden voor de oprichting is dat de marktwerking op pensioengebied in de ogen van de CPV moet worden verbeterd. "Door regelgeving, de steeds groeiende complexiteit van de (pensioen-)materie en het vasthouden van aanbieders aan hun machtspositie laat de marktwerking nog veel te wensen over." De CPV wil een inkoopplatform opzetten dat een optimale prijs-kwaliteitverhouding biedt aan de consument. Behalve leven- en pensioenverzekeringen worden later mogelijk ook andere producten als zorg- en verzuimpolissen aan het aanbod toegevoegd. De vereniging wil volgend jaar groeien naar honderd leden. Directeur van de CPV is Bert de Regt van het Lochemse De Regt Adviseurs.

 

Leden betalen _ 200 per maand en een eenmalige bijdrage van _ 3.000. Pensioendesk Nederland biedt onderdak aan het bedrijfsbureau van de organisatie.

 

Keurmeester

"De AFM wil ook toezicht op het proces van productontwikkeling, maar de consument heeft ook behoefte aan een ‘marktkeurmeester’ die het eindproduct keurt en vaststelt in welke situaties het wel of niet deugt", aldus De Regt. "Onderzoek toont aan dat bij de consument zelfs het meest basale financieel inzicht ontbreekt, laat staan dat hij complexe financiële producten als pensioenen doorgrondt. Werknemers in het mkb hebben meestal geen benul van wat hun werkgever in dat opzicht voor ze doet en hoe hun pensioen er straks uit komt te zien." De Regt wil daarom met de CPV een brug slaan tussen aanbieder en consument. Duidelijke informatie staat daarin centraal: "Wij willen heldere (netto-)tarieven, duidelijke voorwaarden en voor de consument inzichtelijke en te begrijpen UPO’s."

 

Reageer op dit artikel