nieuws

Mp4Office is niet gelukt

Archief

Dertig gebruikers moeten op zoek naar ander softwarepakket

 

Meetingpoint stopt per 1 januari met Mp4Office, het pakket waarmee het intermediair zijn complete administratie kan doen. Meetingpoint introduceerde dit alternatief voor het systeemhuispakket eind 2007. In april van dit jaar waren er dertig kantoren die ermee werkten.

 

De huidige dertig gebruikers van Mp4Office moeten hun heil ergens anders zoeken. "Ze zijn inderdaad niet blij. Gelukkig geldt dat niet voor iedereen. Er zaten ook starters bij", vertelt commercieel directeur Jan Lindeboom.

 

Het idee achter Mp4office is dat met standaardtoepassingen in de complete intermediaire verzekeringsbranche enorme besparingen gerealiseerd zouden kunnen worden. "De ervaring heeft ons echter geleerd dat ieder assurantiekantoor zijn eigen specifieke manier van werken heeft en dit wil terugzien in de automatisering. Dit ondermijnt de gedachte achter Mp4office. Door maatwerk en kantoorspecifieke oplossingen wordt het operationeel lastig uitvoerbaar en worden de beheerskosten te hoog, daar waar we juist efficiency en lagere kosten wilden bewerkstelligen", aldus Lindeboom.

 

Van een mislukking wil Lindeboom niet spreken. "Maar het is zeker niet wat wij gedacht hadden. Wij dachten dat de branche al veel meer toe was aan marketing en de ‘klantgedachte’, maar dat blijkt niet zo te zijn. Ook systeemhuizen als Unit 4 Agresso en Anva hebben dusdanige stappen gemaakt, dat onze toegevoegde waarde met Mp4Office begon af te nemen. Dan moet je je afvragen of je nog wel zo veel moet investeren", aldus Lindeboom.

 

"Overigens zijn er wel dingen door ons ontwikkeld die we kunnen hergebruiken in de toekomst. Denk daarbij aan de raadpleegfunctionaliteit, het opslaan en de gerealiseerde koppelingen met anderen pakketten."

 

Reageer op dit artikel