nieuws

Franchisers wensen vergoeding voor naamswijziging Regio Bank

Archief

Directie wil einde aan "verwarring" met SNS Bank

 

SNS Regio Bank wijzigt volgend jaar de naam in Regio Bank. De Vereniging van Zelfstandig Intermediairs SNS Regio Bank (Vezis) wil dat franchisenemers een compensatie krijgen.

 

De naamswijziging is door de directie per brief meegedeeld aan de circa zeshonderd assurantie- en/of makelaarskantoren die deelnemen aan de bankformule. Daarin wordt niet gerept over een vergoeding voor de kosten die de operatie met zich meebrengt. "Maar veel ondernemers hebben geïnvesteerd om het merk SNS Regio Bank lokaal te laden", zegt Hein Roels, bestuurslid van Vezis. "Op briefpapier of op sponsorborden bij de lokale sportvereniging bijvoorbeeld. Wij verwachten wel dat SNS Regio Bank ondernemers op enige wijze compenseert voor de kosten die zij hebben gemaakt."

 

Caleidoscoop

Roels zegt dat Vezis veelvuldig in gesprek is met SNS Regio Bank. Hij zegt het jammer te vinden dat de naam SNS als toevoeging bij Regio Bank verdwijnt. "Zeker in deze tijd, waarin veel onzekerheid bestaat onder consumenten." Roels hoopt dat de caleidoscoop in het SNS-logo behouden blijft voor Regio Bank. "Op die manier heb je niet de verwarring bij klanten over de naam SNS, maar tegelijkertijd spreekt het beeldmerk wel uit dat Regio Bank onderdeel is van een betrouwbare partij. Datzelfde is gebeurd bij het logo van Zwitserleven."

 

In de brief aan de deelnemers zegt directievoorzitter Marc Straub dat de twee labels SNS Regio Bank en SNS Bank inmiddels "inhoudelijk zo verschillend zijn, dat het nagenoeg gelijk zijn van naam en logo voor steeds meer verwarring zorgt bij eindklanten". Volgens hem houdt SNS Regio Bank vast aan persoonlijk advies, waar SNS Bank juist meer en meer een directbank wordt met internet als belangrijkste verkoopkanaal. "SNS Bank richt moderne winkels in waar geen kas meer beschikbaar is en waar eenvoudige producten als bijvoorbeeld schadeverzekeringen niet meer door een adviseur worden verkocht."

 

Het netwerk van intermediaire bankkantoren ontstond juli 2007 na het samengaan van de CVB Bank (SNS Reaal) en Regio Bank (ING). SNS Reaal blijft de eigenaar. Het concern zegt nog bezig te zijn met "het aanscherpen van de formule", waartoe ook de diensten en processen behoren.

 

Reageer op dit artikel