nieuws

DSB-verzekeraars nog in de lucht

Archief

De verzekeringsdochters van het failliete DSB Beheer blijven voorlopig actief, zo blijkt uit het eerste faillissementsverslag van de curatoren. Over de toekomst van DSB Schade en DSB Leven wordt overleg gevoerd met bestuurders en toezichthouder DNB. “Beide vennootschappen hebben de normale betalingen en premie-incasso weer hervat.”

DSB-verzekeraars nog in de lucht

Voor de maatschappijen zijn twintig medewerkers actief. DSB Verzekeringen, dat als volmachtbedrijf fungeert, is eveneens nog operationeel. De intermediairbedrijven die eigendom waren van DSB, waaronder Gema Adviesgroep en DGA Financieel Adviseurs in Zeeland, zullen gezamenlijk of in delen worden verkocht.
Curatoren Joost Kuiper en Rutger Schimmelpenninck willen de leningportefeuille van DSB Bank, € 7,1 mld groot, in de eerste helft van volgend jaar verkopen. De totale afwikkeling van de faillissementen zal naar verwachting vijf tot tien jaar in beslag nemen. Bij de bank is voor € 3,6 mld aan spaargelden ondergebracht; spaarders die niet onder het depositogarantiestelsel vallen, moeten tot zeker halverwege volgend jaar wachten op eventuele terugbetaling.
Klanten met claims zijn voorlopig terug bij af, zoals al eerder bleek. De aanbeveling van Ombudsman Wabeke achten de curatoren niet bindend voor individuele klanten. Het incasseren van betalingsachterstanden door DSB-dochter Inspectrum wordt voortgezet, aangezien het incassobeleid van het bureau volgens de curatoren voldoet aan de geldende richtlijnen.

Reageer op dit artikel