nieuws

Consumentenbond vraagt rechter om MultiSafe-arrest

Archief

De Consumentenbond spant een procedure aan tegen intermediairbedrijf MultiSafe. Inzet is de invoering van serviceabonnementen. De bond vindt dat de dienstverlening aan bestaande klanten niet eenzijdig kan worden beknot.

Consumentenbond vraagt rechter om MultiSafe-arrest

MultiSafe en steeds meer andere assurantiekantoren vinden dat daar zwaarwegende redenen voor zijn. Volgens die tussenpersonen is met name het bedienen van particulieren niet rendabel meer. Klanten moeten een maandbijdrage gaan betalen om nog service te krijgen. De Consumentenbond stelt bij die praktijk vraagtekens: "Klanten worden nu met de rug tegen de muur gezet: het is betalen of wegwezen", zegt beleidsadviseur Carel van Vredenburch. "Wij willen van de rechter de vraag beantwoord krijgen of MultiSafe en anderen voldoende recht hebben om de voorwaarden voor hun dienstverlening aan bestaande klanten eenzijdig te wijzigen. Wij vinden van niet. Gewijzigde omstandigheden zijn een ondernemersrisico; dat kun je niet eenzijdig bij klanten neerleggen."

MultiSafe is al enige tijd in overleg met de Consumentenbond, maar dat heeft niet tot een vergelijk geleid. Daarom gaat de bond namens alle consumenten een collectieve actie starten. Het wordt geen kort geding, maar een normale procedure.

Namens MultiSafe zegt Michael Mackaaij zijn medewerking aan een vlotte afhandeling toe. "Wij nemen onze verantwoordelijkheid als koploper in de markt om, samen met de Consumentenbond, tot spoedige jurisprudentie te komen in deze onduidelijke materie."

Reageer op dit artikel