nieuws

Akkermans vraagt kantoren om tekenen woekerpolisverklaring

Archief

Pensioenadviesbedrijf Akkermans & Partners heeft de leden van zijn netwerk gevraagd om een verklaring te ondertekenen dat geen zogeheten ‘woekerpolissen’ zijn verkocht.

 

"Op deze manier wordt de reputatie van ons merk hoog gehouden", aldus Akkermans. De brief aan de ruim honderd pensioenadvieskantoren die bij het Akkermans-netwerk zijn aangesloten, is gestuurd "teneinde kwaliteit een extra dimensie te geven".

 

De te ondertekenen verklaring bevat verder de stelling dat uit de advisering van producten geen bovenmatige provisie-inkomsten zijn of werden gegenereerd. "Om expliciet aan te geven dat woekerpolissen niet bij onze organisatie horen, dient deze verklaring te worden ondertekend. De insteek van de leden van Akkermans & Partners Pensioen Netwerken is immers urendeclaratie, soms in combinatie met een (beperkte) doorloopprovisie. Te allen tijde dienen inspanningen en opbrengsten in evenwicht te zijn."

 

Afscheid

Niet iedereen heeft even positief op het verzoek gereageerd. "Dat bewijst alleen maar dat het goed is dat we dit hebben gedaan", zegt directeur Theo Gommer. "Ik wil voorkomen dat in ons netwerk kantoren zitten die niet goed hebben geadviseerd. Dat kan ook een negatieve uitsraling hebben naar onze andere leden. Ik denk overigens dat de meeste netwerkleden de verklaring wel ondertekenen. En van wie dat niet wil of kan doen, nemen we afscheid."

 

Reageer op dit artikel