nieuws

AFM: klant moet adviseur betalen

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM), toezichthouder op onder meer de markt voor financiële dienstverlening, vindt dat het provisiesysteem moet worden vervangen. “Het lijkt ons de meest gezonde situatie als de klant betaalt aan de adviseur.”

AFM: klant moet adviseur betalen

"Net zo goed als je een aannemer inhuurt, je wilt onderhandelen over wat die aannemer gaat leveren en hoeveel jij daarvoor moet betalen." Die vergelijking trok AFM-bestuurder Theodor Kockelkoren woensdag tegenover het NOS Journaal.
"Klanten zullen het in toenemende mate aantrekkelijk vinden om met adviseurs zelf te onderhandelen over welke prijs zij bereid zijn voor het advies te betalen."
Kockelkoren zei eerder dit jaar al eens dat het beter is om "te stoppen met snoepen uit de strooppot van aanbieders".

Reageer op dit artikel