nieuws

Afab doopt serviceprovider om tot Inbiznis

Archief

Per 1 januari, “of zo veel eerder als mogelijk”, wordt Afab Service Providing omgedoopt tot Inbiznis. De naamswijziging moet extra benadrukken dat Afab zijn divisie serviceproviding verzelfstandigt. Inbiznis krijgt de rechtsvorm van een stichting administratiekantoor, met een eigen bestuur.

Afab doopt serviceprovider om tot Inbiznis

Naast twee Afab-mensen (een lid van de raad van bestuur en één van de commissarissen) komt in dat bestuur een vertegenwoordiger van de banken, die een krediet van € 190 mln hebben uitstaan bij Afab. Bovendien krijgt dit bestuur een onafhankelijke voorzitter.
Inbiznis wil zijn inkomsten niet meer uit provisies halen. De grootste serviceprovider van ons land (ontstaan uit StercK, ViaFeria, Quarré, FSD, Xtensive en PensioenPoint) gaat van aanbieders betalingen vragen voor verrichte handelingen. Dat gebeurt volgens een model van uitbesteding.
De ruim 3.500 tussenpersonen die met de serviceprovider zakendoen hebben eveneens een voorstel voor een nieuwe samenwerkingsvorm ontvangen. Zo gaat een lidmaatschap van het bedieningsconcept Excellent (met onder meer software en opleidingen) € 150 per maand kosten. Doet een kantoor al zijn zaken via Inbiznis, dan kan dit maandbedrag tot € 50 worden verlaagd.
Eventuele provisies van aanbieders voor tussenpersonen worden buiten het bedrijf gebracht en gaan via een stichting derdengelden verlopen.

Reageer op dit artikel