nieuws

Stamgast Hugo van Vledder

Archief

Hugo van Vledder is bij IG&H Consulting & Interim gestart in de functie van ‘Director Insurance’.

 

Hij heeft ruim twintig jaar ervaring in marketing en operationale functies in de verzekeringsbrancheIn 2006 werd Van Vledder operationeel directeur bij Mayban Fortis, de op één na grootste verzekeraar van Maleisië.

 

Wat is je achtergrond?

 

Geboren in Goirle op 27 februari 1963. Opgegroeid in Loon op Zand op een steenworp afstand van de Efteling waar ik ook lang vakantiewerk heb gedaan. Mijn vader was hoofd handelsvoorlichting bij de Kamer van Koophandel, mijn moeder heeft lange tijd bij Interpolis gewerkt. Ik heb bedrijfseconomie in Tilburg gestudeerd en daarna 11 jaar voor Aegon en 11 jaar voor Fortis gewerkt, waarvan in totaal ruim 5 jaar in het buitenland. Ik heb een broer, Roeland, die lid is van de hoofddirectie van ASR Nederland. We komen elkaar dus ook zakelijk nog wel eens tegen.

 

Wat was je mooiste jeugdvakantie?

 

Op mijn 16e en 17e ben ik samen met een vriend twee keer op fietsvakantie geweest, één keer naar Zwitserland en een keer naar Zuid- Engeland. Vooral Zwitserland was memorabel. Bijna drie weken regen, de schimmel stond op het laatst in de tent en op onze kleren. Op dat moment niet de mooiste vakantie, maar wel degene die me het meest bij is gebleven.

 

Met welk dier voel je je het meest verbonden en waarom?

 

Met een kat, vooral vanwege de onafhankelijkheid en eigenzinnigheid.

 

Waarvan heb je de laatst keer kippenvel gekregen?

 

Op 12 juli toen we op vakantie waren in Australië stond een Nederlandse vriendin uit Kuala Lumpur huilend op mijn voicemail met de mededeling dat haar man (net zo oud als ik) met wie ik bijna wekelijks golfde volkomen onverwachts was overleden.

 

Wat is je laatst bijgewoonde massa-evenement?

 

Thaipusam, een groot Hindu-festival in Kuala Lumpur waar elk jaar een miljoen mensen op afkomen. Het bijzondere is de zelfkastijding waarbij mensen een soort spiezen door hun wangen hebben of met vleeshaken in hun lichaam in trance een kar voorttrekken om in de Batu-caves hun offeringen te doen. Vrij bizar maar een bijzondere ervaring om mee te maken.

 

Wat is je leukste of meest bijzondere hobby?

 

In Maleisië hebben we als gezin ons duikbrevet gehaald en sindsdien proberen we elke vakantie wel een paar duiken te maken. Voor de kust van West-Australië hebben we o.a. met walvishaaien van zo’n tien meter gezwommen, indrukwekkend!

 

Wie mag er bij jou thuis een hapje mee-eten?

 

Roger Federer, ik heb bewondering voor mensen die wereldsterren geworden zijn, maar zich normaal zijn blijven gedragen.

 

Wat is volgens jou de beste popsong aller tijden?

 

Het eerste album dat ik ooit kocht was Bat out of Hell van Meat Loaf en dat vind ik nog steeds geweldig. Verder ben ik een grote fan van Queen, dus dan kom je, net als vele anderen, al snel uit bij Bohemian Rhapsody.

 

Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden?

 

De goal van Marco van Basten in de finale van de EK 88 en de ontlading na de overwinning.

 

Wat is jouw beste sportprestatie ooit?

 

Vorig jaar heb ik ge-bungyjumpt in Nieuw Zeeland, hetgeen voor iemand met hoogtevrees ook een bijzondere prestatie is vind ik.

 

Naar wat luister je in de auto?

 

Naar de herrie die mijn kinderen produceren. Als ik alleen ben staat meestal Sky Radio of Q-music op.

 

Wat in de branche had je liever willen missen?

 

Deze branche heeft geen groot zelfreinigend vermogen en dat heeft de reputatie van de branche bij de rest van Nederland bepaald geen goed gedaan. Hopelijk brengt de crisis daarin een kentering, maar ik ben niet optimistich.

 

Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen?

 

Een marathon lopen, hopelijk komt het er volgend jaar van in New York.

 

Reageer op dit artikel