nieuws

Site DSB Bank ligt plat

Archief

Klanten van DSB Bank kunnen online tijdelijk geen geld overmaken: de site van de bank is niet te bereiken voor internetbankieren. Volgens woordvoerder Klaas Wilting is er geen link met een woensdagochtend op tv gedane oproep om spaargeld weg te halen bij DSB.

Site DSB Bank ligt plat

"We hebben last van hackers", zegt Wilting. "Tot twaalf uur was de site redelijk bereikbaar, maar daarna ging het mis. We proberen klanten nu om te leiden." De onbereikbaarheid van de site zou geen verband houden met een run op spaargelden als gevolg van een oproep daartoe in het tv-programma Goedemorgen Nederland. "DSB moet failliet. Dat is de enige manier voor gedupeerden om nog wat van hun geld terug te krijgen", stelde Pieter Lakeman, voorzitter van de Stichting Hypotheekleed, die opkomt voor DSB-klanten die menen gedupeerd te zijn. Volgens Lakeman moeten spaarders en obligatiehouders hun geld zo snel mogelijk van de bank halen.

Reageer op dit artikel