nieuws

Polis gericht op vrouwelijke kankervormen

Archief

Vrouwenbeslissen.nl brengt een verzekering op de markt die eenmalig een geldbedrag uitkeert bij borstkanker, baarmoederhalskanker, kanker aan de eileiders en kanker aan de vulva.

 

Risicodrager op de Beslist Onafhankelijk Polis is het Britse Rosemont Insurance Company. De administratieve afhandeling wordt verzorgd door Harmony Service Center in Rotterdam.

 

Het idee voor deze polis is niet uniek. Er bestaat al een zelfde soort verzekering onder de naam Women’s Well-Being, die zowel in natura als contant uitkeert. "Wij keren alleen een geldbedrag uit", vertelt Peter van Ruitenburg, van het telemarketingbureau Direct Minds, dat het concept in de markt zet en over een AFM-vergunning beschikt.

 

Afhankelijk van de instapleeftijd en het gekozen uitkeringsbedrag van _ 7.500 of _ 10.000 varieert de premie tussen de _ 5,85 en de _ 12,72 per maand. De uitkering is belastingvrij, staat los van de ziektekostenverzekering en "is aan geen enkele beperking gebonden". De vrouw kan het bedrag bijvoorbeeld uitgeven aan extra hulp in de huishouding of aan de opvang van (of extra vakantie met) haar gezin.

 

Reageer op dit artikel